G
R
E
A
T
 
GREEK
ARCHITECTURAL
TALENT
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝLAFARGEΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
We readΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗARCHISEARCH.GRARCHSTUDIES.GRΔΟΜΕΣΕΚΥΛΗ & ΚΤΙΡΙΟMETROPOLISUNIVERSITY PRESSCLICKATLIFE.GRCULTURENOW.GRMONOPOLI.GRREPORTER.GR


We listen to
PEPPER 96.6RED FM 96,3

FAQs

1 Ολοκλήρωσα την υποβολή μου και είδα την pop up ειδοποίηση πληρότητας. Θα λάβω σχετικό email πληρότητας των στοιχείων μου ή εγκυρότητας της συμμετοχής;
Πέρα από την pop up ειδοποίηση πληρότητας αφού ολοκληρώσετε την υποβολής σας, η δήλωση αυτής της πληρότητας δεν αποστέλλεται με email ούτε και ακολουθεί email εγκυρότητας της υποβολής. Η διαπίστωση της εγκυρότητας της υποβολής (ως προς την ανωνυμία, τις ημερομηνίες, την υποβολή φωτογραφιών μακέτας κλπ) δεν γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο (όπως η πληρότητα).

 

2 Στην περίπτωση που επιλεγεί το έργο μου, θα μπορούσα να καθορίσω εγώ την σειρά με την οποία θα εκτεθούν οι φωτογραφίες που έχω υποβάλει;
Οι φωτογραφίες που υποβάλλοντα θα είναι διαθέσιμες μόνο ηλεκτρονικά, για τη σύνθεση μιας ηλεκτρονικής φόρμας (template) με την οποία θα είναι εφικτή η προεπισκόπηση της κάθε πρότασης από την κριτική επιτροπή. Εφόσον επιλεγεί η πρόταση σας, η όποια σειρά εικόνων επιλέξετε θα παραμείνει στις οθόνες της έκθεσης και στην καρτέλα της στο site του GREAT ενώ θα εκτεθεί η μακέτα της πρότασης.


3 Στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής τα αρχεία που πρέπει να αποστείλουμε είναι οι αφίσες με τις οποίες παρουσιάσαμε στη σχολή το θέμα μας ή είναι ξεχωριστές εικόνες; Μπορούμε να υποβάλουμε νέες πινακίδες που είναι διαφορετικές από αυτές της διπλωματικής;
Οι φωτογραφίες μακέτας, τα σχέδια ή προοπτικά πρέπει να υποβληθούν ως αυτόνομες εικόνες και όχι με τη μορφή συνολικής πινακίδας (όπως πιθανά είχαν υποβληθεί στη σχολή). Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή (αυτόματα, μέσα από το web site) η σύνθεση μια ηλεκτρονικής φόρμας (template) με την οποία θα είναι εφικτή η προεπισκόπηση της κάθε πρότασης από την κριτική επιτροπή. Για τις προτάσεις που επέλεξε η κριτική επιτροπή να εκτεθούν, η ίδια ηλεκτρονική φόρμα θα τις εκπροσωπεί:
(α) στον χώρο της έκθεσης σε οθόνες στην άκρη του χώρου και
(β) στο site του GREAT2013.
Η ευκρίνεια παρουσίασης και μετάδοσης της ιδέας της κάθε πρότασης θα είναι σημαντική: σε περίπτωση υποβολής συνολικής πινακίδας για τα σχέδια (όπου χρειάζεται ειδική μέριμνα να μην συμπεριληφθούν τα όποια ονόματα φοιτητών ή καθηγητών είχαν αναγραφεί στις πινακίδες), η μέγιστη εικόνα που θα μπορεί να κοιτάξει η επιτροπή κρίσης θα είναι στο μέγεθος οθόνης άρα είναι πιθανό να χάνονται (να μην είναι αναγνώσιμες) οι λεπτομέρειες μιας πινακίδας.


4 Ζητάτε φωτογραφία/ες μακέτας (απαραιτήτως), κατόψεις, προοπτικά, τομές, αξονομετρικά, με ελάχιστη ανάλυση: 72dpi 2000x2000 pixels, μέγιστο μέγεθος αρχείων: 1.5 ΜΒ, format: jpg, png, gif. Με αυτόν τον τρόπο ορίζετε συγκεκριμένες (τετράγωνες) αναλογίες εικόνας; Επίσης τα αξονομετρικά είναι απαραίτητα;
Οι προδιαγραφές για τις εικόνες που δώσαμε είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις ανά πλευρά, χωρίς να προσδιορίζουν αναλογίες και διάταξη εικόνας (landscape ή portrait). Τα αξονομετρικά είναι προαιρετικά –ο κάθε ενδιαφερόμενος επιλέγει ποια θα είναι τα αντιπροσωπευτικά σχέδια ή προοπτικά τα οποία θα αποτελούν τα συμπληρωματικά στοιχεία που υποβάλλονται πέρα από τις φωτογραφίες μακέτας.

 

5 Τι γίνεται με αυτές τις εργασίες που ΔΕΝ περιλαμβάνουν κάποιο κτίριο. Για παράδειγμα, πολεοδομικές προτάσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας γίνονται δεκτές?
Παρότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει πρωτοβουλία του GREAT που να αφορά πολεοδομικές προτάσεις, αυτή τη φορά το θέμα του διαγωνισμού και το στήσιμο της έκθεσης βασίζονται αποκλειστικά στις μακέτες των εργασιών . Στο GREAT2013 μπορούν να υποβληθούν και διαμορφώσεις δημοσίων χώρων (πχ μια πλατεία) εφόσον πάντα συνοδεύονται από μακέτα. Η κριτική επιτροπή θα κληθεί να αξιολογήσει διαμορφώσεις χώρου είτε ανοικτού είτε κλειστού, οι οποίες να αναπαριστώνται σε μακέτες.


6 Είναι δυνατή η συμμετοχή χωρίς την ύπαρξη μακέτας?
Η ύπαρξη μακέτας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, αφού αποτελεί και το κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης.

 

7 Πώς διασφαλίζεται η ανωνυμία όταν συμπληρώνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία στις φόρμες που απαιτείται;
Η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων είναι απαραίτητη αλλά δεν θα είναι ορατή από τους κριτές. Η ανωνυμία αφορά το υλικό που θα είναι ορατό από τους κριτές: φωτογραφίες μακέτας, σχέδια, renders, βίντεο, κείμενο περιγραφής της πρότασης. Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων, θα εμφανίζονται μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσης, στην έκθεση των επιλεγμένων εργασιών. Χρησιμοποιούνται για να λάβουν οι συμμετέχοντες οδηγίες για την αποστολή των μακετών που επιλέχθηκαν και θα αναγράφονται δίπλα σε αυτές στην έκθεση. - Θα εμφανίζονται επίσης στην παρουσίαση των επιλεγμένων εργασιών στο site GREAT2013.

 

8 Πραγματοποίησα την εγγράφη συμπληρώνοντας τα πεδία όνομα, επώνυμο, email και κωδικό αλλά δεν έλαβα e-mail ενεργοποίησης;
Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το email μας δεν έχει μπει σε φάκελο "SPAM".
Αν δεν βρείτε email ούτε στον φάκελο "SPAM" στείλτε μας email στο info@great2013.com για να σας ενεργοποιήσουμε την συμμετοχή σας.

gif great

 

Οι 41 μακέτες των  διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών που διακρίθηκαν στο GREAT 2013 – Τα Πρώτα τους Κτίρια με διαφορετική ματιά.

read more

 

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους 58 αρχιτέκτονες που έλαβαν μέρος στην έκθεση GREAT 2013, από την ΑΓΕΤ Ηρακλής.

 

 

read more

Μία πολυτελής έκδοση που φιλοξενεί τα 41 έργα του GREAT 2013. Η έκδοση διατίθεται σε περιορισμένα αντίτυπα αποκλειστικά από την ΑΓΕΤ Ηρακλής

 

New Picture (15)

read more

H έκθεση

Exhibition Opening

 

Οι αρχιτεκτονικές μακέτες των 41 διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών που διακρίθηκαν στο GREAT 2013 – Τα Πρώτα τους Κτίρια, παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 20 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2013.

 

read more

Τα 41 έργα της έκθεσης GREAT - Τα Πρώτα τους Κτίρια


Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα 41 έργα που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή του GREAT 2013 και εκτίθενται  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 21 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2013.
Τα εγκαίνια της έκθεσης GREAT 2013 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΤΙΡΙΑ έγιναν στις 20 Μαΐου 2013 στις 20:15.

read more

O σχεδιασμός της έκθεσης

panoramic

 

Ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης, επιμελητής GREAT 2013 μιλάει για το σχεδιασμό της έκθεσης TA ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΤΙΡΙΑ αποσκοπώντας σε μια νέα, ουσιαστική αξιολόγηση και προβολή της ελληνικής αρχιτεκτονικής.

 

read more
A PARTNERSHIP TO PROMOTE THE GREEK ARCHITECTURAL VISION ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  LAFARGE
We read ARCHISEARCH.GR
designed: mnp
web development: tool